Sigue la expo “50 fotos de PRESS” ahora en Parets

190512 cartell Expo (cast)

El proper dijous 16 de maig a les 18h s’inaugura al centre cívic Can Rajoler de Parets, l’exposició fotogràfica “50 fotos de PRESS” inclosa dins la campanya “Tots som igual de diferents” a favor del TEA destinada a l’Obra Social de Sant Joan de Déu.

El passat 23 d’abril de 2018 es va iniciar la Campanya “Tots som igual de diferents” a favor del TEA que consisteix en la publicació de dos llibres.

Un llibre és “50 fotos de GREY” d’àmbit local dins de Parets del Vallès, per recaptar fons per poder fer front a la despesa d’un equip de psicòlegs especialitzats en aquest trastorn per poder fer un curs formatiu gratuït a tot el professorat del poble que hi vulgui participar per tal d’aprofundir o introduir-se en el coneixement de les característiques del Trastorn de l’espectre autista i saber com abordar les dificultats de nens/es amb TEA.

L’altre llibre és “50 fotos de PRESS” de distribució per tot el País i on la recaptació integra va destinada a l’Obra Social de Sant Joan de Déu per a la investigació d’aquests tipus de trastorn com el TEA, Asperger, Autisme, etc. Aquest llibre es pot adquirir on-line a la pàgina de la botiga solidària de Sant Joan de Déu (https://tiendasolidariasjd.org/es/libros-solidarios/libro-50-fotos-de-press/).

Després que els dos llibres veiessin la llum el passat 23 d’abril de 2018, ara per reactivar la campanya, s’ha decidit començar una exposició itinerant sobre el material del qual consta el llibre “50 fotos de PRESS”, on cinquanta fotoperiodistes de reconegut prestigi, han cedit una fotografia del seu treball professional per a aquesta iniciativa. La primera mostra va ser exposada al centre cívic Can Basté de Barcelona del 20 de febrer al 30 de març. Ara arriba a Parets del Vallès del 16 al 26 de maig.

L’edició de les fotografies i la selecció de les imatges, ha anat a càrrec de Joan Manuel Baliellas. “Bali” com se’l coneix en el gremi, ha publicat en The New York Times, Washington Post, Times, The Telegraph, Paris Match i Le Monde, entre altres mitjans. Va ser editor i cap de fotografia del diari El Mundo a Catalunya fins al 2011, quan marxa a viure a Bangkok, des d’on va treballar per AFP (France Press), El Mundo i NurPhoto. En 2007 va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona de Premsa. | www.baliellas.com

Els textos dels llibres són feina de la periodista Mercè Bayen, que durant 21 anys va cobrir la informació del FC Barcelona per al diari Sport. A més, a la secció de motor seguia la informació del Mundial de MotoGP i la F1. En l’actualitat dirigeix l’empresa Objectius de Lloguer | www.objetivosdealquiler.com

El disseny dels llibres i l’exposició ha anat a càrrec de Rycardo de Paz. Un dissenyador amb una dilatada experiència en disseny editorial i disseny corporatiu, entre altres disciplines. Durant 17 anys va ser responsable del departament de disseny del diari El Mundo a Catalunya. | www.rdepaz.wix.com/graphic


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s